Day 30 - The Roadhouse - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Nadine Kolkman - WaarBenJij.nu Day 30 - The Roadhouse - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Nadine Kolkman - WaarBenJij.nu

Day 30 - The Roadhouse

Door: Nadine

Blijf op de hoogte en volg Nadine

15 September 2009 | Verenigd Koninkrijk, Londen

Lieve allemaal,

Daar zijn we dan weer op mijn vrije dag. Laat ik eerst maar eens beginnen met te vertellen wat ik vrijdag nog heb gedaan, zodat het allemaal een beetje volgbaar blijft en op chronologische volgorde.

Vrijdag hadden we besloten om uit te gaan. Naar The Roadhouse. Een soort club. Na nog even een uurtje geslapen te hebben, begonnen de voorbereidingen. Michelle had een eyeliner met glitters wat ik wel zeer interessant vond! Rond kwart voor tien gingen we weg, want dan konden we goedkoper naar binnen. Onderweg kregen we nog een flyertje waarmee we voor de helft van het geld naar binnen konden. Bij de ingang werden onze ID’s gecontroleerd. Robin was ook mee en nog geen 18, dus eigenlijk mocht hij niet naar binnen. De uitsmijter vroeg mij om mijn ID. Dus ik vroeg lachend of hij dacht dat ik niet oud genoeg was en Sandra en ik gingen grapjes maken omdat hij dacht dat Sandra ouder was dan ik en ondertussen loodste Michelle Robin mee naar binnen. Zo doe je dat! Eigenlijk is het heel makkelijk. Lief lachen en lief kijken. Het was die avond echt heel gezellig. Sandra en ik besloten eerst aan de bar te gaan zitten om te flirten met de jongens die daar achter de bar stonden. Dat was echt heel grappig. Vooral toen ze haar fototoestel pakten en foto’s van zichzelf gingen maken.
Later op de avond kwamen er nog twee collega’s. Het is met uitgaan heel makkelijk als je Nederlands kunt. Zodra er iemand naar je toe komt die een beetje te opdringerig wordt, dan zeg je gewoon: “Ik spreek geen Engels! Nee, geen Engels. Euh, no Inglis?” Dan zijn ze ook zo weer weg.
We had ik een hele grote enge zwarte man achter me aan zitten, die mijn hand probeerde te pakken en zei dat ik mee moest komen met hem. Toen ben ik maar heel snel achter Bart gaan staan, die zelf net zo lang is.
Ik had in mijn hoofd om rond 1 uur naar huis te gaan, maar het werd half 3 voordat ik mijn bed lag. Met het vooruitzicht dat ik 3 uur later al weer op zou moeten staan, ben ik gaan slapen.

Na drie uur werd ik dus wakker. Eerst maar eens douchen. Toen ik onder de warme stralen van de douche stond, merkte ik pas hoe moe ik was. Ik vroeg me af hoe ik in vredesnaam de dag door zou komen. Gelukkig was het best druk, dus had ik geen tijd voor moe zijn. Al merkte ik wel dat, zodra ik stilstond, de moeheid me overviel. Doorlopen dan maar.
Na het ontbijt moesten er veel tafels ingedekt worden voor Afternoon tea. In totaal zijn er 52 mensen geweest, maar gelukkig hebben wij dat niet meer mee gemaakt, want die kwamen allemaal later dan 3 uur.
Toen ik weer boven was heb ik mijn pyjama aangetrokken en ben ik in bed gaan liggen. Nadat ik tegen Michelle had gezegd dat ze me wakker moest maken als ze gingen eten, viel ik in slaap.
Twee uurtjes later maakte Michelle me wakker. We hebben gegeten, daarna ben ik weer in mijn bed gaan liggen. Na een paar bladzijden lezen, lag ik alweer te slapen. Ik was nog wel zo verstandig om mijn wekker te zetten. Al met al heb ik die middag / nacht dus 13 uur geslapen. Daarmee kwam mijn gemiddelde gewoon weer op 8 uur uit.

Zondag ontbijten de meeste mensen wat later. Daardoor had ik tot een uur of negen genoeg tijd om gezellig met Annabelle te kletsen. We kwamen er achter dat we dinsdag allebei vrij waren, dus besloten we om iets leuks te gaan doen. het gesprek kwam op musicals uit. Ze zei dat ze sinds de basisschool geen musical meer had gezien. Dit was een grote schok dus ik zei dat we dan maar naar een musical moesten. En zo begonnen de eerste plannen voor mijn eerste musical van mijn verblijf in London. Annabelle wilde graag naar de Phantom toe en ik dacht, nou ja, dan moet dat maar ;)
Toen het weer wat drukker werd, ging de tijd ook weer zo snel voorbij.
’s Middags was er in de lounge niks te doen. om twee uur hadden we een F&B / M&E vergadering. Daarbij worden eerst de omzet gepresenteerd die er die maand gedraaid is. Die worden dan vergeleken met dezelfde maand van vorig jaar. Zo kun je dus zien hoe er gepresteerd is in vergelijking met vorig jaar. Daarna hadden we een presentatie over Food & Hygiene. Hierbij werd verteld over bacteriën en hoe belangrijk ook persoonlijke hygiëne is etc. aan de hand van de presentatie kregen we een test om te zien wat je er van op had gestoken en hoeveel je er al van weet.
Toen was het tijd voor de Cocktailtraining. Dit was echt interessant. Er werden 5 cocktails gemaakt terwijl wij allemaal druk aantekeningen aan het maken waren. Daarna kwam het belangrijkste gedeelte: de cocktails proeven! Ze waren allemaal erg lekker! Er was nog even tijd voor napraten en een hapje en een drankje. Toen iedereen de cocktails had geproefd was er nog best veel over. Dus gingen Sandra en ik samen met Annabelle en haar broer Rohit aan de cocktails. Om half twaalf hadden we lunch gehad, tegen de tijd dat de cocktails en ons biertje op waren, was het vier uur. Op een lege maag in hoog tempo cocktails drinken, daar word je toch een beetje licht van in je hoofd. Vandaar dat Sandra en ik nog meliger waren dan normaal. Alles was erg grappig.
’s Avonds zijn we naar de Pizzahut geweest, wat hier om de hoek zit en Michelle had kortingsbonnen. Het eten was lekker, alleen was het wel een beetje raar dat de pizza al op tafel werd gegooid toen wij nog halverwege ons voorgerecht waren.
Het was een gezellige avond, die ik heb afgesloten met mijn brief afmaken, die al een beetje laat was. Sorry mam, volgende keer komt hij weer op tijd.

Gisteren was het maandag, wat een verassing. Maandag was er niet heel veel aan ontbijt. Het enige spannende dat er gebeurt is, is dat ik mijn vingers heb verbrand toen ik er thee overheen kreeg, maar na tien minuten onder de kraan, viel het allemaal heel erg mee. Na de countdown die ik altijd samen met Konrad doe vanaf de pauze, (we tellen dan de uren af en op het laatst de minuten totdat we naar huis mogen) konden we naar huis om de was te gaan doen. nadat ik de eerste was in de machine had zitten, was het wasmiddel op. Vandaar dat Sandra en ik naar de Tesco toe liepen om wasmiddel te gaan halen. Daar aangekomen kwamen we er achter dat de vloeistof die wij als wasverzachter gebruikten, eigenlijk wasmiddel was. Dus moesten we wasverzachter gaan halen. We moesten wel heel erg lachen toen we daar achter kwamen. We gingen alle wasverzachters die er stonden ruiken, omdat we natuurlijk wel frisse was willen! Sommige stonken zo erg, dat we ons af vroegen of ze niet over de datum waren?! uiteindelijk vonden we er een die naar Dove rook, dus die hebben we maar meegenomen. We kunnen weer 40 wasjes vooruit als je de fles moet geloven.
’s Avonds hebben we niet veel meer gedaan. Eerst de top 20 allerbeste schooldisconummers en toen een film gekeken.

Vandaag de dag, op deze dinsdag de 15e september is mijn geliefde opa jarig. Ik heb hem vanmorgen via skype al even gefeliciteerd en voor hem gezongen. Het was wel leuk om weer even een paar familieleden te spreken en in beeld te zien. Vanmiddag zullen we nog even kijken wie er allemaal nog meer aanwezig zijn. Nu ga ik maar eens beginnen aan het opruimen der mijnen kamer, want het begint weer een beetje een troepje te worden.
Ik spreek jullie wel weer een keertje op skype, via msn, hyves, een mailtje, de telefoon of gewoon simpel een sms’je. Wat zijn er toch veel manieren om met elkaar in contact te blijven. Gelukkig maar!

Tot snel!!

Nadine

• 16 September 2009 - 19:24

Klaas En Henriette:

He Nadine,

Hoog Tijd voor een krabbel. Leuk om je verhalen te lezen! Enne gefeliciteerd he.Sterkte als je ons allen een beetje mist. xxx Klaas en Henriette

• 17 September 2009 - 17:47

Tante Fran:

Vanavond 17 sept.had ik eindelijk tijd om nog eens naar je felicitatiekaart te kijken.Heel leuk en bedankt daarvoor.De verjaardag van Opa heb ik meegevierd en ben gister(woensdag)weer thuis gekomen. Erg gezellig gehad maar koud.In Spanje 30 grad.
    Groetjes Tante Fran.

• 18 September 2009 - 08:57

Kerstin:

Nadinchen,
    Leuke foto's!

Las in onze überhandleiding dat we bij het volgende verslag een HRM-handboek nodig hebben! Echt superveel vragen moeten we beantwoorden over theorieën van allemaal zogenaamd belangrijke mensen. En dat staat dan weer in het HRM-handboek!

Heb jij dat boek? Heb geen idee welk boek dat is en alles ligt in Deventer! Waaahhh!

PANIEK!

Verder gaat alles goed hier hoor.. En daar?

xx Kerstin